Smartmi je pokrenuo Kickstarter kampanju za svoj smartmi prečistač vazduha. Novi prečistač vazduha prati i analizira kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru, automatski čisti vazduh i ima trostepeni sistem filtera sa antimikrobnim i antivirusnim premazom.

Prečišćivač vazduha može da se integriše sa ekosistemima pametnih kuća i nadgleda kvalitet vazduha u svakom trenutku, zajedno sa temperaturom i vlažnošću. Šalje poruku upozorenja svaki put kada nivo zagađenja poraste. Korisnici mogu daljinski da kontrolišu prečistač pomoću pametnog telefona, postavljaju rasporede, prate kvalitet vazduha u realnom vremenu i čiste vazduh čak i kada nisu kod kuće.

Trostepeni sistem za filtriranje vazduha jedinice ima preliminarni filter koji zadržava najčešće velike čestice poput prašine, vlakana i dlaka kućnih ljubimaca. Sekundarni filter, medicinski HEPA 13 filter sa antimikrobnim premazom, hvata koncentraciju PM2,5, kao i polen i bakterije u vazduhu veličine do 0,3 mikrona. Poslednja faza je filter sa aktivnim ugljem koji eliminiše TVOC i mirise. Dizajniran je za prostore veličine 517 kvadratnih metara.

„Čist vazduh je neophodan za zdrav, udoban dom i naš cilj sa Smartmi-jem je bio da obezbedimo najbolje prečišćavanje vazduha sa pametnim funkcijama koje čine postizanje čistog vazduha jednostavnim. Mnogi prečistači vazduha uklanjaju čestice zagađenja, ali za Smartmi smo želeli najviši mogući nivo prečišćavanja. Naš HEPA sistem sa više filtera hvata velike čestice zagađenja, kao i opasnije koncentracije od 2,5 popodne i bakterije u vazduhu. Verujemo da svako zaslužuje čist vazduh i sa Smartmijem, svaka porodica može lakše da diše znajući da je vazduh u njihovom domu čist i čist“, rekao je Jun Su, osnivač Smartmi-ja.